Het HSF Logistics Motorsport team heeft in de laatste wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in Franse Villars Sous Ecot wisselend succes gekend. Alle drie de rijders kregen in de eerste manche met tegenslag af te rekenen en haalden de finish niet. In de tweede manche kwamen ze ijzersterk terug met een zesde plaats voor Brian, achtste plaats voor Davy en een tiende plaats voor Calvin.

De omstandigheden waren zeer zwaar in Frankrijk nadat er op zaterdagmiddag en avond veel regen was gevallen. Tijdens de eerste manche was het circuit bijna onbegaanbaar maar gelukkig zaten de HSF Logistics Motorsport-rijders er alle drie goed bij na het uitkomen van de eerste bocht.

Echter kwam Davy Pootjes in de tweede bocht ten val waardoor hij als laatste verder moest. Davy reed hele goede lijnen en binnen drie ronden had hij zich opgewerkt naar de twintigste plaats. Helaas kwam hij toen vast te staan waardoor hij gedwongen werd om op te geven. Brian Bogers viel ook in de beginfase maar wist zich in de top tien te handhaven. Nadat hij nog twee keer was gevallen reed hij nog steeds op de zevende plaats. Helaas had de motor veel te leiden gehad en raakte oververhit waardoor Bogers de wedstrijd moest verlaten. “Na de trainingen waarin ik steeds in de top drie zat had ik veel vertrouwen in de zondag. Helaas werd de motor in de eerste manche te warm waardoor ik de wedstrijd moest verlaten,” aldus de rijder uit Eindhoven.

Ook Calvin Vlaanderen wist zich na een goede start lange tijd te handhaven in de top tien. Helaas kreeg ook hij af te rekenen met mechanische problemen waardoor ook hij de wedstrijd moest verlaten. “Heel erg jammer want mijn snelheid was goed,” vertelde een teleurgestelde Vlaanderen na de eerste manche.

In de tweede manche was het circuit een stuk beter begaanbaar en opnieuw zat het drietal er goed bij. Na de eerste doorkomst was het zelfs Brian Bogers die de leiding wist te pakken. Helaas begon hij gedurende de manche te verkrampt te rijden waardoor hij het tempo moest laten zakken en als zesde over de finish kwam. Davy Pootjes reed in de beginfase van de achtste naar de zesde plaats maar verloor deze gewonnen posities weer door een valpartij. Toch bleef de rijder uit Ammerzoden geconcentreerd rijden en maakte in het restant van de manche geen fouten waardoor hij als achtste over de finish kwam. In deze tweede manche kwam ook Calvin Vlaanderen goed voor de dag, nadat hij in de eerste ronde doorkwam op de veertiende plaats wist hij gedurende de manche op te klimmen naar de tiende plaats. “In de eerste manche reed ik comfortabel op de negende plaats toen de motor er mee ophield. Daarna was mijn start in de tweede manche niet goed genoeg. Daarom zat er niet meer in dan de tiende plaats,” aldus Calvin.

In het eindklassement van het wereldkampioenschap is Brian Bogers op de achtste plaats geëindigd en dat viel hem tegen. “Hier ben ik niet tevreden mee, al hebben we wel wat tegenslag gehad dit jaar. Ik wil HSF Logistics Motorsport enorm bedanken voor het vertrouwen en alle support. Helaas maar één podium dit jaar maar dat was zonder hun nooit gelukt. Nu nog één keer knallen tijdens de Motocross of Nations.”

Calvin Vlaanderen, die ook dit jaar weer kreeg af te rekenen met blessures, werd dertiende in de eindstand en Davy Pootjes drieëntwintigste. “Na mijn blessure ging het elk weekend beter en daar ben ik heel blij mee. Ik wil het team graag bedanken voor alles wat ze dit jaar voor mij hebben gedaan. En ik ben blij dat ik nu fit de winter in kan gaan om me optimaal voor te bereiden op het nieuwe seizoen” aldus Davy.

MX2 Frankrijk, Villars sous Ecot:

1 Thomas Covington 47 Pnt

2 Hunter Lawrence 43 Pnt

3 Jed Beaton 38 Pnt

7 Brian Bogers 21 Pnt

12 Calvin Vlaanderen 16 Pnt

14 Davy Pootjes 14 Pnt