Het HSF Logistics Motorsport team is met Brian Bogers tiende geworden in de Grand Prix MX2 in Amerika. Ook Davy Pootjes kwam met een vijftiende plaats tot scoren maar Calvin Vlaanderen kon vanwege een blessure niet in actie komen.

Het team kreeg op zaterdag een tegenslag te verwerken toen Calvin Vlaanderen in de kwalificatieheat hard ten val kwam. “Ik begon sterk aan de kwalificatieheat en reed op een derde plaats toen mijn voorwiel weggleed over een steen en ik viel. Ik was weer terug naar voren aan het rijden maar kwam toen op de hoge finishtafel zwaar ten val. Ik kwam hierbij hard op mijn hand en schouder terecht. Ik heb in de warm up op zondag nog proberen te rijden maar helaas was het te pijnlijk,” vertelt een teleurgestelde Calvin.

Brian Bogers wist met een zevende en een tiende plaats in de manches tiende te worden in het dagklassement. “Ik moest er een beetje inkomen dit weekend. De trainingen verliepen niet zo lekker maar in de kwalificatieheat ging het al beter. Op zondag had ik een goed gevoel op de motor. In de eerste manche startte ik in de top tien en zat ik goed in mijn ritme. Dit leverde mij een zevende plaats op. In de tweede manche ging het niet zo lekker en kwam ik niet verder dan een tiende plaats,” vertelt Brian.

Davy Pootjes reed op zaterdag een goede kwalificatieheat waarin hij zich als tiende wist te kwalificeren. In de eerste manche streed hij in de beginfase rond de vijftiende plaats maar kwam toen ten val en verloor kostbare tijd. Pootjes liet zich niet uit het veld slaan en vocht zich in het resterende deel van de wedstrijd terug naar een vijftiende plaats. In de tweede manche reed hij opnieuw in de punten totdat hij maagklachten kreeg en noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat Brian achtste, Calvin dertiende en Davy bezet de vijfentwintigste plaats. Aankomend weekend staat voor het HSF Logistics Motorsport team haar thuis Grand Prix in Assen op het programma.

Daguitslag Grand Prix MX2 USA:
1 RJ Hampshire 50 Pnt
2 Hunter Lawrence 42 Pnt
3 Thomas Covington 40 Pnt
4 Jeremy Seewer 32 Pnt
5 Mitchell Harrison 30 Pnt
10 Brian Bogers 25 Pnt
19 Davy Pootjes 6 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Pauls Jonass 696 Pnt
2 Jeremy Seewer 656 Pnt
3 Thomas Kjer Olsen 523 Pnt
4 Benoit Paturel 504 Pnt
5 Thomas Covington 457 Pnt
8 Brian Bogers 356 Pnt
13 Calvin Vlaanderen 209 Pnt
25 Davy Pootjes 62 Pnt