Brian Bogers van het HSF Logistics Motorsport team heeft de laatste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Lichtenvoorde gewonnen. In de eerste manche kon hij het gevecht met Thomas Kjer Olsen niet in zijn voordeel beslissen en finishte als tweede. In de tweede manche ging hij er helemaal voor en wist de manche naar zijn hand te zetten. Ondanks dat hij drie van de vier Dutch Masters wedstrijden heeft gewonnen, miste hij de titel op zes punten.

Het weekend begon op de zaterdag stroef voor Brian. In de tijdtraining zette hij op het snelle circuit een vijfde tijd op de klokken en kwam later op de dag als derde binnen in de kwalificatieheat. ‘’Dit was een stroeve dag, in de kwalificatieheat kreeg ik last van harde onderarmen. Ik gokte erop dat dit mede te maken had met de lange pauze tussendoor,” verklaarde Bogers op zaterdagavond.

Op de wedstrijddag liep het gelukkig beter voor de crosser uit Eindhoven. In de eerste manche pakte hij een goede start en reed in de beginfase op een tweede plaats achter Thomas Kjer Olsen. “Toen we tussen de achterblijvers kwamen verloor ik de aansluiting met Olsen. Het was zo moeilijk inhalen,” aldus Bogers. In het resterende deel van de wedstrijd kreeg hij het gat niet meer gedicht en kwam lichtelijk teleurgesteld op een tweede plaats over de finish. Omdat hij in deze manche opnieuw drie punten toe had moeten geven op Thomas Kjer Olsen, was het verschil voor de tweede manche negen punten.

Uitermate gemotiveerd stond Brian aan de start voor de tweede en kwam hij heel goed weg. Achter Thomas Covington verdween hij als tweede het bos in.  Na enkele ronden kwam de Amerikaan ten val en was het Brian die de koppositie over kon nemen. Hij wist dat hij de manche moest winnen om überhaupt nog een kans te maken op de titel en dat deed hij. “Dit seizoen heb ik drie van de vier Dutch Masters gewonnen. Heel erg jammer dat ik één mindere dag heb gehad en nu zes punten te kort kom voor de titel” sluit de Brabander af.

Aankomend weekend gaat het wereldkampioenschap verder op het circuit van Loket in Tsjechie. Na twaalf wedstrijden om het wereldkampioenschap bezet Brian momenteel de zevende plaats in de tussenstand.

Daguitslag Dutch Masters Lichtenvoorde:1 Brian Bogers 47 Pnt2 Thomas Kjer Olsen 47 Pnt3 Thomas Covington 40 Pnt4 David Herbreteau 36 Pnt5 Ruben Fernandez 31 Pnt Eindstand Dutch Masters of Motocross MX2:1 Thomas Kjer Olsen 182 Pnt2 Brian Bogers 176 Pnt3 Thomas Covington 120 Pnt4 David Herbreteau 109 Pnt5 Freek van der Vlist 92 Pnt