Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport team heeft twee podiumplaatsen weten te behalen in het Open Nederlands Kampioenschap 125cc. Op zaterdag wist hij met een 5-2 in de manches tweede te worden in Lelystad maar op zondag revancheerde hij zichzelf door beide manches te winnen in Eersel.

Op het harde circuit van Lelystad ging hij gelijk als een speer rond en wist in de tijdtraining de snelste tijd op de klokken te zetten. Een slechte start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij een inhaalrace moest rijden. Hij kwam in een hoog tempo terug naar voren maar op een vijfde plaats rijdend, kwam hij in het heetst van de strijd even ten val en lag hierbij met zijn been vast onder de motor. Er ging veel tijd verloren en pas rond de tiende plaats kwam hij terug in de wedstrijd. Raivo gaf alles wat hij in zich had om nog zoveel mogelijk plaatsen winst te boeken. Dit lukte goed want met een vijfde plaats wist hij de schade nog enigszins te beperken.

Ook in de tweede manche was zijn start niet perfect maar toch kwam hij door snel een aantal rijders te passeren al op een vierde plaats uit de eerste ronde. Het tempo lag hoog en het was niet makkelijk om in te halen. Toch wist Raivo al binnen een aantal ronden de tweede plaats voor zich op te eisen en begon te jagen op de kopman. Heel even kwam hij dichterbij maar na een aantal ronden zag hij dat hij het gat niet gedicht kreeg waardoor hij ervoor koos om de wedstrijd op een nette tweede plaats uit te rijden. Met een 5-2 in de manches eindigde hij op een tweede plaats in het dagklassement en was vastbesloten om een dag later in Eersel nog een positie hoger te finishen.

In Eersel lag het circuit er in de training nog snel bij waardoor er hard gereden werd. Raivo zette verschillende keren aan en kwam uit op een derde tijd. Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. Gelijk had hij een goed ritme in handen en wist zich in de beginfase al op te werken naar een tweede plaats. Niet veel later stootte hij door naar de koppositie en hield een strak tempo aan. Zijn voorsprong werd gedurende de wedstrijd steeds groter en op het moment van de finishvlag had hij een gat van dertien seconden op de tweede man.

Op het moment dat de tweede manche van start ging, was het bloedheet in Eersel. Dit deerde Raivo niet en na een scherpe reactie bij het vallen van het starthek dook hij als leider de eerste bocht in. Strak rijdend voerde hij het deelnemersveld aan en begon langzaam maar zeker weg te lopen. Omdat hij het tempo hoog kon blijven houden, werd zijn voorsprong steeds groter en slaagde hij erin om de manche met een voorsprong van 18 seconden op de tweede man winnend af te sluiten.

Met een dubbele manchezege won Raivo het dagklassement in Eersel en heeft hiermee zijn voorsprong in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap weten te vergroten. Volgend weekend zal hij starten in de laatste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Lichtenvoorde.

Daguitslag ONK 125cc in Lelystad:1 Rick Elzinga 100 Pnt2 Raivo Dankers 81 Pnt3 Raf Meuwissen 81 Pnt4 Christopher Mills 76 Pnt5 Brian van der Klij 71 Pnt Daguitslag ONK 125cc in Eersel:1 Raivo Dankers 100 Pnt2 Christopher Mills 90 Pnt3 Rick Elzinga 82 Pnt4 Max Schwarte 72 Pnt5 Loeka Thonies 69 Pnt