Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport team heeft in het Europees Kampioenschap 125cc in het Portugese Agueda succes en tegenslag gekend. In de eerste manche finishte Raivo door een val bij de start net buiten de punten. In de tweede manche zette hij dit recht door op een goede zevende plaats over de finish te komen.
Er waren vierenveertig rijders afgereisd naar het midden van Portugal waardoor er op zaterdag in één groep getraind werd. Het ging hard en de verschillen tussen de rijders waren klein. Raivo zette na verschillende snelle ronden een achtste tijd op de klokken en was hiermee slechts een halve seconde trager dan de vierde man.
De eerste manche begon met een tegenslag want hij raakte betrokken bij een valpartij in de tweede bocht en moest helemaal vanuit de achterhoede terug naar voren zien te komen. Alles werd op alles gezet en met een hoog tempo kwam hij door het veld terug naar voren. De hele wedstrijd wist hij het tempo hoog te houden maar helaas was het net niet voldoende om punten te scoren want hij moest genoegen nemen met een eenentwintigste plaats.
Gemotiveerd ging hij in de tweede manche van start. Ditmaal zat hij er beter bij en kreeg hij al snel de achtste plaats in handen. In de daaropvolgende ronden stootte hij door naar een zesde plaats en had de aansluiting met de vijfde man. Echter in het heetst van de strijd moest hij toch nog een rijder laten passeren en kwam op een nette zevende plaats over de finish.
Dankzij zijn zevende plaats in de tweede manche eindigde Raivo toch nog op een dertiende plaats in het dagklassement. Met nog drie wedstrijden te gaan staat hij op een vijftiende plaats in de tussenstand maar hij heeft zeker nog kansen om zich op te werken tot in de top tien. Begin augustus wordt de volgende wedstrijd om het EMX125 Kampioenschap verreden op het zware zandcircuit van Lommel.
Daguitslag EMX125 Agueda Portugal
1 Gianluca Facchetti 45 Pnt
2 Brian Moreau 44 Pnt
3 Mikkel Haarup 43 Pnt
4 Kevin Horgmo 38 Pnt
5 Emilio Scuteri 29 Pnt
13 Raivo Dankers 14 Pnt

Tussenstand Europees Kampioenschap 125cc:
1 Brian Moreau 208 Pnt
2 Mikkel Haarup 190 Pnt
3 Gianluca Facchetti 189 Pnt
4 Kevin Horgmo 172 Pnt
5 Rene Hofer 121 Pnt